KSBR urakoi Windan kolme tuulipuistoa Keski-Suomeen

20.10.2021

Kinnulan Hautakankaan, Kyyjärven Hallakankaan ja Saarijärven Haapalamminkankaan tuulipuistojen projektit alkoivat kesäkuussa ja infratyöt ovat käynnissä. Keski-Suomen Betonirakenne Oy (KSBR) toteuttaa ne tuulivoimayhtiö Winda Energylle hankekokonaisuutena.

– Puistot sijaitsevat lähekkäin kolmen eri kunnan alueella, ja näihin puistoihin tulee yhteensä 21 tuulivoimalaa. Hanke sopii meille luontevasti, sillä KSBR:llä on vankka kokemus tuulivoiman hankekokonaisuuksien toteuttamisesta ja kokonaistoimituksista, kertoo KSBR:n projektipäällikkö Teemu Kemppe.

Kemppe on tyytyväinen myös siihen, että KSBR pääsee toteuttamaan hankkeita kotikonnuillaan Keski-Suomessa. Työt alueilla ovat alkaneet ja valmistuvat vuoden 2022 aikana.

– On hienoa päästä tekemään yhteistyötä uuden kumppanin Winda Energyn kanssa. Neuvottelut Windan ammattilaistiimin kanssa sujuivat joustavasti, ja siitä on nyt hyvä jatkaa, Kemppe toteaa.

KSBR toteuttaa avaimet käteen -kokonaistoimituksena kolmen tuulipuiston maanrakennus-, perustus- ja kaapelointityöt sekä sähköasemat suunnitteluineen. Hankkeiden voimaloiden yhteenlaskettu teho on lähes 120 MW.

Winda Energy Oy:n hallituksen puheenjohtaja Robert Doucha kommentoi, että KSBR on tarjonnut parhaat ehdot ja heidät on valittu hankkeiden toteuttajaksi läpinäkyvässä tarjouskilpailussa vuoden 2021 alussa.

– Winda Energy on erittäin iloinen tästä valinnasta ja jatkuvasta yhteistyöstä.

KSBR on viime vuosina profiloitunut vahvasti sekä Suomen johtavana tuulivoimainfran kokonaistoimittajana että teollisuus- ja parkkitalorakentajana. Tällä hetkellä yhtiö rakentaa yhtätoista tuulivoimapuistoa eri puolilla maata.

Share This