Parkkitalo osittain kadun päälle Turussa

03.01.2019

Osittain kadun päälle rakennettu parkkihallin osa on valmistunut Turun yliopistollisen keskussairaalan TYKSin pysäköintilaitostyömaalla. KSBR hoiti kuukausia kestäneen rakennustyön niin, että liikenne kulki kadulla koko ajan.

Harvinainen pysäköintilaitokseen kuuluva kadun holviylitys kulkee viiden ajokaistan yläpuolella Turun Savitehtaankadulla.

”Pystyimme tekemään työn turvallisesti niin, että ajoneuvo- ja jalankulkuliikennettä ei tarvinnut katkaista kuin muutaman kerran yöaikaan”, kertoo KSBR:n parkkiliiketoimintaryhmästä vastaava teknisen toimiston päällikkö Simo Särkelä.

Savitehtaankadun päällä oleva alin parkkikansi on noin 7 metrin korkeudessa. Leveyttä kadun ylittävällä hallin osalla on noin 35 metriä.

”Rakenteiden pitkät jännevälit tekivät ylityksestä myös rakennusteknisesti kiinnostavan. Kun rakennetaan kadun päälle, pystytään käyttämään kaupungin keskustan arvokas tonttimaa tehokkaasti hyväksi”, Särkelä kertoo.

Kaikkiaan TYKSin pysäköintilaitokseen tulee neljän kerroksen verran parkkitilaa 530 autolle, ja nyt valmistunut holviylitys on laitoksen yksi osa. Koko rakennus valmistuu toukokuussa 2019.

KSBR toteuttaa pysäköintilaitoksen rungon tuoteosakauppana Graniittirakennus Kallio Oy:lle.

 

Share This