Sami Laurila arvostaa KSBR:lla hyvää työilmapiiriä ja etenemismahdollisuuksia – ”Täällä työntekijää kuunnellaan”

19.06.2024

Onnistunut rekrytointiprosessi. Näillä sanoilla voisi luonnehtia Keski-Suomen Betonirakenne Oy:n edustajien ja Sami Laurilan teiden kohtaamista viisi vuotta sitten Lappeenrannan ammattikorkeakoulussa, jossa järjestettiin oppilaitoksen perinteinen rekrytointitapahtuma.

Sami Laurila oli valmistumassa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi, kun KSBR:n Petteri Mäkelä kollegoineen vakuutti nuoren rakennusalan toivon oman talon mahdollisuuksista.

– Yrityksen hyvästä pöhinästä tuli luottavainen fiilis. Siksi tulin KSBR:lle ja olen täällä pysynyt, Laurila kertoo.

Vuoteen 2020 saakka Sami Laurila työskenteli työnjohtoharjoittelijana, sen jälkeen titteli muuttui työnjohtajaksi. Vuonna 2021 Kemin biotehtaalla Laurila työskenteli jo työmaainsinöörinä ja puolisen vuotta sitten hän eteni vastaavaksi työnjohtajaksi.

– KSBR:llä pystyy etenemään kykyjensä ja omien päämääriensä mukaan. Täällä vastuuta annetaan, jos sitä haluaa ottaa. Jokaiselle annetaan mahdollisuus kehittyä. Mielestäni KSBR:ssä on hyvä olla ja kehittää itseään, sillä tuki on aina ympärillä. Yksin ei ole tarvinnut jäädä missään vaiheessa, Laurila kiittää työnantajaansa.

Matalalle hierarkialle kiitosta

Toinen erityisen tärkeä asia Laurilalle on myönteinen työilmapiiri.

– Olen työskennellyt talon sisällä erilaisilla työmailla erilaisten ihmisten parissa. Ihmiset ovat tulleet toistensa kanssa toimeen ja haastavistakin tilanteista on selvitty huumorilla. Olen kokenut työilmapiirin erityisen hyväksi.

Työilmapiirin syntyyn vaikuttavat monet asiat, ja KSBR:n ansioiksi Laurila mainitsee työpaikan matalan hierarkian, joka mahdollistaa avoimen ja luontevan keskusteluyhteyden kaikkien kanssa.

– Ei tarvitse yhtään jännittää palautteen antamista johdolle, se otetaan hyvin vastaan ja työtekijää kuunnellaan.

Laurila itse on saanut työnantajaltaan ja asiakkailta kiittävää palautetta siitä, että hän saattaa päämäärätietoisesti asiat loppuun asti, eikä jätä niitä puolitiehen.

Toimihenkilöiden rekrytointi käynnissä

Tällä hetkellä KSBR rekrytoi uusia toimihenkilöitä, ja Sami Laurila suosittelee työnantajaansa lämpimästi tuleville kollegoille.

– Meillä kiinnitetään työhyvinvointiin paljon huomiota. Työturvallisuutta pidetään tärkeänä ja tilanteita käydään tarkasti läpi ennaltaehkäisykin mielessä, hän mainitsee.

Työpaikkaeduista Laurila kertoo harkinneensa polkupyöräedun hankkimista.

– On ollut harkinnassa ottaa se käyttöön. Se on tosi hyvä etu, jolla saa suhteellisen hintavankin pyörän hankittua kohtuuedullisesti.

Työhyvinvointiin liittyy osaltaan ammattiylpeys, joka leimaa vahvasti KSBR:n henkilöstöä.

– Pyrimme aina laadukkaaseen lopputulokseen asiakkaalle yhteisellä tekemisellä. Teemme työt hyvin ja huolella, sekin vaikuttaa työssä viihtymiseen.

Vaikka rakennusalalla välillä tehdään pitkiä työpäiviä, Sami Laurila kokee voivansa yhdistää työn ja vapaa-ajan.

– Kuntosalilla tulee käytyä paljonkin, lisäksi pyöräilen. Ja silloin, kun ilmenee vapaiden tarvetta, työnantaja on aina ollut siihen myötämielinen ja joustava, Laurila kiittää.

Meille töihin? Katso avoimet paikat tästä linkistä.

.

Share This