Tekeillä neljä parkkitaloa samaan aikaan

27.09.2018

Keski-Suomen Betonirakenne vahvistaa asemiaan parkkitalojen rakentajana, sillä parhaillaan se urakoi neljää parkkitaloa samanaikaisesti. Kolme niistä tulee pääkaupunkiseudulle, yksi Turkuun.

Vantaalle Tikkurilaan Silkin kaupunkikortteliin nousee parhaillaan parkkitalo 175 autolle osittain maan alle ja Safiiriparkki Kivistöön 386 auton halli. Helsingin Sompasaaren Venus-kortteliin on tekeillä 69 auton halli. Lisäksi KSBR rakentaa Turun yliopistollisen keskussairaalan uuden parkkitalon tuoteosarunkoa. Pääurakoitsijana toimii Graniittirakennus Kallio Oy, ja taloon mahtuu 530 autoa.

– Rakentamisen nykytrendi on, että parkkipaikat siirtyvät pihoilta halleihin. Taloyhtiöiden asukkaidenkin autot ohjataan niihin kaavoituksella eikä muita parkkipaikkoja ole. Parkkitalojen rakentamiselle on nyt kysyntää, kertoo KSBR:n parkkiliiketoimintaryhmästä vastaava teknisen toimiston päällikkö Simo Särkelä.

Yhtiö toteuttaa puolet tekeillä olevista parkkitaloista kokonaisvastuu- eli KVR-urakointina. Kyse on KSBR:lle merkittävistä tilauksista.

–  On hienoa, että pääsemme näyttämään osaamisemme useassa kohteessa kerralla. Teemme parkkitalot paikalla valaen. Näin rakentamiseen saadaan enemmän muunneltavuutta ja joustavuutta kuin elementeistä rakennettaessa, Särkelä kertoo.

Pihtiputaalainen yhtiö on tehnyt aiemmin useita kymmeniä parkkitaloja joko tuoteosa- tai kokonaistoimituksina. Se on näyttänyt kyntensä myös tuulivoiman infran rakentamisessa samoin kuin teollisuus-, liike- ja julkisrakennusten luotettavana tekijänä.

Nyt tekeillä olevat parkkihallit valmistuvat kevään ja kesän 2019 aikana. 

 

Vantaan Kivistön Safiiriparkki on yksi tekeillä olevista neljästä parkkitalosta. Kuva: L Arkkitehdit Oy 

 

Share This