KSBR:n johtamisjärjestelmälle kansainvälinen ISO-sertifiointi

18.05.2022

Keski-Suomen Betonirakenne Oy:n sertifikaattikokoelma huipentui tänä keväänä, kun saimme ISO 45001 -sertifikaatin aiempien ISO 9001:n ja ISO 14001:n lisäksi. Uusin sertifikaatti kertoo merkittävistä satsauksistamme työturvallisuuteen ja työterveyteen.

Sertifikaatit vahvistavat, että KSBR täyttää tiukat kansainvälisesti asetetut johtamisjärjestelmästandardit. ISO 45001:ssä yritys sitoutuu johtamismalliin, jossa työterveyttä ja -turvallisuutta parannetaan jatkuvasti ja ne ovat osa jokapäiväistä toimintaa.

– Noin vuoden kestäneen sertifiointiprosessin aikana integroimme uuden työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmän (TTT) osaksi toimintajärjestelmäämme. Nyt huomioimme esimerkiksi työturvallisuusriskit entistä laajemmin ja korostamme henkilöstön osallistumista TTT-asioiden arviointiin ja kehittämiseen, kertoo KSBR:n laatujärjestelmän kehittäjä, projekti-insinööri Hanna-Kaisa Vesa.

Standardoidun mallin avulla kehitetään yrityksen turvallisuuskulttuuria sekä ehkäisemään tapaturmia ja sairauspoissaoloja. Sertifioinnin perustana oli arviointi, jonka suoritti maailman tunnetuimpiin sertifiointilaitoksiin kuuluva luokituslaitos DNV. ISO 45001 -standardi on ollut voimassa vuodesta 2018 lähtien, ja se on paitsi hyvä työkalu yrityksen toiminnan kehittämiseen myös tärkeä viesti asiakkaille ja sidosryhmille.

– Sertifioinnit osoittavat, että KSBR tekee laadun ja luotettavuuden hyväksi paljon enemmän kuin välttämättömän. Ne ovat tärkeä osa vastuullisuutta ja toiminnan jatkuvaa kehittämistä, Vesa toteaa.

Share This