KSBR on St Michel -ravien pääyhteistyökumppani

12.07.2019

Keski-Suomen Betonirakenne Oy on tänä vuonna suurkilpailu St Michelin pääyhteistyökumppani Mikkelissä. Kaupungissa voi ihailla myös rakennusyhtiön tuoretta työn jälkeä – ja yhtiön juuret ovat maineikkaassa hevospitäjässä Pihtiputaalla.

Mikkelin vauhtiviikonloppu St Michel -raveineen KSBR:n toimitusjohtajalle Tuomas Skantzille tuttu pitkältä ajalta. Tapahtuman kiinnostavuus ja merkittävyys houkutteli KSBR:n tänä vuonna pääsponsoriksi.

– Sponsoroimme säännöllisesti eri lajeja, ja ravit ovat suomalaisille tärkeitä tapahtumia. Mikkelissäkin on jälleen luvassa paljon jännittäviä ja hienoja hetkiä, ja on tärkeää olla mukana siellä, missä suomalaiset kesällä liikkuvat, Skantz toteaa.

KSBR näkyy ja kuuluu Mikkelissä monin tavoin, niin voittajien loimissa kuin äänimainoksissakin.

Mikkelissä KSBR on näkynyt muutenkin vahvasti viime vuosina. Kaksi vuotta sitten käyttöön otettu Mikkelin keskussairaalan pysäköintitalo valmistui yhtiön työnä ennätyksellisen nopeasti osana keskussairaalan laajennushanketta.

– Teimme myös viime joulukuussa talon katolle valmistuneen helikopterikentän. Tänä keväänä saimme valmiiksi kävelysillan parkkitalosta sairaalalle, joten nyt kokonaisurakkamme Mikkelissä on valmis, Skantz sanoo.

Mukana Hiekan Hippoksellakin

St Michel -tapahtumalta Skantz odottaa jännittäviä nopeiden suomenhevosten ja kansainvälisten ravitähtien kisailuja. Yhtä lailla hän odottaa kotikuntansa Pihtiputaan kesän totoraveja, jotka käydään kauniilla Hiekan Hippoksella. Hänelle on tuttu myös kotipaikkakunnan maineikas Antti Ojanperän ja Jutta Ihalaisen talli, joka on monien huippuravurien pesäpaikka.

Viime kesän St Michelissä Skantz innostui mukaan viiden hengen porukkaan, joka osti varsan. Sen treenaus alkaa ensi talvena.

– Siinä riittää pitkäksi aikaa kiinnostavaa seurattavaa, Skantz sanoo.

Tuomas Skantz löytää yhtäläisyyksiä rakennusbisneksestä ja raviurheilusta.

– Kummassakaan ei ole helppoja voittoja, tavoitteet ovat korkealla ja valppaana on pysyttävä koko ajan. Onneakin on hyvä olla mukana.

Vastuullisen rakentamisen asialla

Valtakunnallisesti toimiva Keski-Suomen Betonirakenne on viime vuosina profiloitunut sekä pysäköintitalojen että tuulivoiman luottorakentajana. Yhtiö muun muassa voitti alkukesästä Helsingin Pasilan uuden Postipuiston alueen ensimmäisen parkkitalon urakan. Rakennus tukee uusiutuvan energian ratkaisuja niin, että kaikki latauspisteiden ja valaistuksen vaatima energia tuotetaan katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla. Näin katetaan kesäaikana koko kiinteistön energiatarve.

– Tämä on omien arvojemme mukaista rakentamista. Vastuullisuuden pitää näkyä kautta linjan kaikessa toiminnassamme, Skantz sanoo.

Myös tuulivoimarakentamisessa on sama päämäärä.

– Tällä hetkellä teemme Närpiöön Nordexin Hedet-tuulivoimapuiston laajoja infrarakennustöitä sekä OX2:n Ponsivuoren tuulivoimapuistoa Kurikkaan. Molemmat ovat niin sanottuja markkinaehtoisia tuulivoimahankkeita, ja on ollut hienoa päästä ensimmäisten joukossa niihin mukaan.

Yhtiö tekee parhaillaan myös Taideyliopiston uudisrakennuksen runkourakkaa Helsingin Sörnäisissä.


Mikkelin St Michel -ravit 20.21.7.2019 

 

Share This