Ilmattaren ja KSBR:n yhteistyö jatkuu kahdessa uudessa hankkeessa

27.01.2021

Keski-Suomen Betonirakenne Oy rakentaa kahden uuden tuulivoimapuiston infran tuulivoimayhtiö Ilmattarelle. Toinen puistoista tulee Humppilan ja Urjalan alueelle Kanta-Hämeeseen, toinen Kurikkaan Etelä-Pohjanmaalle.

KSBR:n työt Kanta-Hämeen Voimamylly-tuulivoimapuistossa ja Kurikan Rasakankaalla alkavat tammi–helmikuun aikana. Projekti sisältää molempien tuulipuistojen infran rakentamisen eli tie- ja maatyöt, perustusten teon ja kaapeloinnit niin sanottuna avaimet käteen -toimituksena.

KSBR siis vastaa puistojen suunnittelusta, tie- ja nostoalueiden rakentamisesta sekä perustusten ja kaapeloinnin toimituksesta kokonaisurakkana. Voimamylly on 6 voimalan ja Rasakangas 8 voimalan tuulivoimapuisto.

– Työmme käynnistyvät teiden kunnostamisella ja puiden poistamisella. Myöhemmin keväällä rakennamme tuulivoimaloiden nostokentät ja perustukset, toteaa KSBR:n työmaiden projektipäällikkö Janne Ikonen.

Neljäs yhteishanke Ilmattaren kanssa

Hankkeen tilaaja, suomalainen tuulivoimayhtiö Ilmatar Energy Oy, on tehnyt KSBR:n kanssa yhteistyötä aiemmin jo kolmessa tuulipuistohankkeessa. Viimeksi KSBR teki infran ja perustukset Ilmatar Energylle Suomen kaikkien aikojen suurimpaan tuulipuistoon Piiparinmäelle Kainuuseen.

– Meillä on vain hyviä kokemuksia yhteistyöstä. KSBR on joustava toimija, jonka kanssa kommunikointi sujuu ja joka ottaa hyvin huomioon asiakkaan tarpeet, toteaa Ilmatar Energy Oy:n projektipäällikkö Petter Sund.

KSBR:n tuulivoimarakentamisesta vastaava liiketoimintajohtaja Juha Tuominen on tyytyväinen yhteistyön jatkumiseen. Kaksi uutta hanketta vahvistavat yhtiön asemaa Suomen markkinajohtajana tuulivoimainfran rakentamisessa.

– Ilmatar Energy Oy on tuulivoimatuotannon pioneeri, jonka kanssa yhteistyö on sujuvaa ja tehokasta. Piiparinmäen lisäksi olemme rakentaneet Ilmattarelle tuulivoimapuistot Luhankaan ja Varkauteen, Tuominen kertoo.

Tekeillä seitsemän tuulipuistoa eri puolilla maata

Molempien uusien puistojen huippumodernit tuulivoimalat toimittaa tanskalainen Vestas.

Valmistuessaan Voimamylly tuottaa energiaa Suomen sähköverkkoon 25,8 MW:n ja Rasakangas 48 MW:n nimellisteholla. Ilmatar myy puistojen tuottaman tuulivoiman kuluttaja- ja yritysasiakkailleen.

Tällä hetkellä KSBR:llä on rakenteilla kaikkiaan seitsemän tuulipuistoa eri puolilla maata. Voimamyllyn ja Rasakankaan lisäksi tekeillä ovat Korkeakangas Karstulassa, Välikankaan tuulipuisto Haapajärvellä, Mastokangas Raahen ja Siikajoen alueella sekä Pihtiputaan Ilosjoen ja Sievin Jakostenkallion tuulipuistot.

Kuva: Ilmatar Energy Oy
Share This