KSBR:n yhteistyö Abo Windin kanssa laajenee – uusin hanke Kestilässä

24.03.2021

Keski-Suomen Betonirakenne Oy:n (KSBR) yhteistyö uusiutuvan energian hankekehittäjä Abo Windin kanssa laajenee, kun Kestilän Kokkonevan tuulivoimapuiston perustustyöt alkavat huhtikuussa.

Abo Wind rakennuttaa Siikalatvan Kestilän alueelle yhdeksän tuulivoimalan Kokkonevan tuulivoimapuiston. KSBR vastaa puiston perustuksien rakentamisesta kokonaisurakkana.

– Toimitukseemme kuuluvat perustuksien muotti-, raudoitus-, betonointi- ja juotosvalutyöt. Aloitamme työt huhtikuun aikana, ja osuutemme on valmis elokuun alussa, KSBR:n työpäällikkö Marko Leppänen kertoo.

Kokkoneva tuottaa energiaa yhdeksällä 150 metriä korkealla tuulivoimalalla, joiden yhteenlaskettu teho on noin 40 megawattia.

Yhteistyöhankkeet perustuvat luottamukseen

– Teemme parhaillaan Abo Windille myös kolmen muun tuulipuiston infraa. Nämä yhteishankkeemme ovat Haapajärven Välikankaalla, Sievin Jakostenkalliolla ja Pihtiputaan Ilosjoella, kertoo KSBR:n tuulivoimarakentamisesta vastaava liiketoimintajohtaja Juha Tuominen.

Tuominen korostaa arvostetun kansainvälisen yhteistyökumppanin merkitystä mittavissa tuulivoimahankkeissa.

– Yhteistyöhankkeet perustuvat luottamukseen, ja on hienoa, että saamme tehdä yhteistyötä Abo Windin kanssa samaan aikaan peräti neljässä eri projektissa.

Avoin keskustelu tuo parhaan lopputuloksen

ABO Wind Oy:n toimitusjohtaja Aapo Koivuniemi toteaa, että yhtiölle on ehdottoman tärkeää toteuttaa tuulipuistohankkeet laadukkaasti ja vastuullisesti yhdessä luotettavien yhteistyökumppanien kanssa.

– Parhaaseen lopputulokseen päästään panostamalla avoimeen keskusteluun sekä urakoitsijan että paikallisten maaomistajien kanssa. Olemmekin iloisia, että hyvin sujunut yhteistyö KSBR:n kanssa jatkuu myös Kestilän hankkeessa, Koivuniemi sanoo.

KSBR rakentaa tällä hetkellä kaikkiaan kahdeksan tuulipuiston infraa eri puolilla maata. Yhtiö onkin noussut tuulivoimainfran rakentamisen markkinajohtajaksi Suomessa.

Tekeillä ovat nyt alkavan Kokkonevan, Haapajärven Välikankaan, Sievin Jakostenkallion ja Pihtiputaan Ilosjoen hankkeiden lisäksi Voimamylly Kanta-Hämeessä, Rasakankaan tuulipuisto Kurikassa sekä  Korkeakangas Karstulassa ja Mastokangas Raahen ja Siikajoen alueella.

Share This