Ponsivuoressa tekeillä valut ja tuulivoimapuiston sähköverkko

17.04.2019

Tuulivoimapuiston rakennustyöt etenevät Kurikan Ponsivuoressa aikataulun mukaan. KSBR:n työmaalla on menossa perustusten valu ja sähköverkko puistosta liityntäpisteeseen on valmistumassa.

Ankara talvi ei viivästyttänyt Ponsivuoren tuulivoimapuiston rakennustöitä Kurikassa. Talven aikana rakennettiin maatöiden ohessa sähkön siirtoverkkoa, jotka ovat nyt valmistumassa. Samaan aikaan rakennetaan teitä ja turbiinien nostoalueita.

Sähköasemien perustustyöt ovat käynnissä ja niiden toimitus on vuorossa toukokuussa. KSBR toteuttaa Ponsivuoren kokonaisurakan OX2:n kanssa.

”Asiakkaana OX2 on meille tuttu ja projekti on sujunut totuttuun tapaan. Siinä on auttanut KSBR:n oma osaava projekti- ja työmaaorganisaatio läpi koko projektin”, kertoo KSBR:n projektipäällikkö Teemu Kemppe. Kemppe vastasi myös vuoden 2017 lopulla avatun, OX2:lle rakennetun Kokkolan Ykspihlajan tuulipuiston infrarakennustyömaasta.

KSBR rakentaa Ponsivuoreen seitsemän turbiinin infran 30 megawatin tuulipuistoon. Asiakkaana on ruotsalainen OX2 ja loppuinvestori ja tuleva sähkönkäyttäjä on Ikea. Projekti alkoi marraskuussa 2018, ja koko tuulipuisto valmistuu vuoden 2019 aikana.

 

 

 

 

 

Share This